Wandgrimeurs
Lokaal nieuws vrijdag 19 mei 2023

Zo kies jij de perfect vloer voor je nieuwbouwwoning

Heb jij een nieuwe woning? Dan wil je hier natuurlijk zo snel mogelijk in. Toch zijn er nog een aantal belangrijke zaken die je eerst dient te regelen alvorens het daadwerkelijk zover is. Eén van deze zaken, dat is natuur het uitzoeken van een geschikte vloer. Dit kan een laminaatvloer zijn, een PVC vloer, maar ook een beton gietvloer. Kortom, keuze genoeg. Omdat het een flinke uitdaging kan zijn om een geschikte vloer te kunnen vinden, hebben we een aantal tips voor je die je hierbij kunnen helpen.

Bepaal het type vloer

Voor wie nu op zoek gaat naar een nieuwe vloer, is de kans vrij groot dat je wordt overspoelt met allerlei verschillende soorten PVC vloeren. Logisch, want een PVC vloer is ook een absolute aanrader. Niet alleen door het mooie design, maar ook door de enorme keuze die je hierin hebt. Zo kun je allereerst kiezen uit een PVC visgraat vloer of een regulier pvc vloer, maar heb je daarnaast ook een breed scala aan allerlei verschillende kleuren. Zo kun je dus exact kiezen voor wat het beste bij jou past. Wanneer je weet welk type vloer je graag wilt hebben, is het belangrijk te bepalen welke kleur je graag zou willen hebben, maar daarover hieronder meer.

De kleur van de vloer

De kleur van de vloer is mede bepalend voor de uiteindelijke sfeer van je huis. Toch is het wel van belang om niet direct te kiezen voor een te opvallende kleur. Je doet er daarom dus ook goed aan om te kijken naar een ietwat lichtere neutrale kleur, zodat je het geheel met accessoires en meubels verder kunt aankleden. Wanneer je namelijk kiest voor een felle op opvallende kleur vloer en je bent deze zat, dan kun je je wel voorstellen dat het kostenplaatje er ineens heel anders uit komt te zien, dan wanneer je alleen een paar nieuwe accessoires voor in huis hoeft aan te schaffen. Niet voor niets wordt er daarom dus ook vaak voor zowel PVC vloeren als gietvloeren gekozen voor een neutrale kleur. Zo weet je namelijk zeker dat het een tijdloze kleur is, waardoor je er ook al verander je van stijl, de nodige jaren plezier van kunt hebben.

Plinten

De plinten zijn natuurlijk een belangrijk onderdeel van het geheel. Niet alleen wil je natuurlijk dat je vloer langer meegaat, maar zit je er ook niet op te wachten van de muren beschadigen. Daarnaast zorgen plinten er simpelweg natuurlijk ook gewoon voor dat het geheel strak afgewerkt wordt. Zorg er daarom dus ook voor dat je voor jezelf bepaald welk type plinten je graag zou willen hebben. Je kunt kiezen uit tal van verschillende mogelijkheden die passen bij jouw stijl. Zo zijn witte plinten een optie, maar kun je natuurlijk ook kiezen voor zwarte plinten wanneer dit beter past bij het geheel. Je kunt je voorstellen, dat wanneer je kiest voor een kunststof vloer, je wellicht kiest voor andere plinten, dan wanneer je een PVC vloer laat leggen.

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Dijk en Waard.

Aanmelden