Specialisten

JITS Living maakt van je huis een plek die helemaal bij je past

“Natuurlijk heb ik een eigen smaak en stijl, maar ik wil mijn interieuradviezen juist zo breed mogelijk inzetten”, zegt Jitske Algra van JITS Living Interieuradvies. “Mijn kracht is dat ik luister naar de klant en diens wensen weet om te zetten in een totaalplaatje. Een persoonlijke benadering staat bij mij voorop, en daarnaast wil ik mensen enthousiast maken: durf eens nét iets nieuws of anders uit te proberen. Juist daardoor ontstaat vaak een resultaat dat iets wezenlijks toevoegt, iets wat ze zelf niet hadden kunnen bedenken.”

Jitske Algra is gediplomeerd interieuradviseur, nadat ze in 2019 afstudeerde aan het Hout- en Meubileringscollege in Amsterdam. Ze deed praktijkervaring op bij onder meer House of Mayflower en Decorette. Met haar eigen bedrijf JITS Living helpt ze je om je interieur om te vormen tot een plek die helemaal bij jou past.

Elk project van JITS Living begint met een intakegesprek. Dat is vrijblijvend en vindt altijd plaats bij mensen thuis, in hun eigen vertrouwde omgeving. “Daardoor krijg ik te zien hoe mensen leven, hoe hun gezinssituatie is en waar hun voorkeuren naar uitgaan”, legt ze uit. “Tijdens deze eerste kennismaking probeer ik vertrouwen op te bouwen, als basis voor een goede samenwerking. Het is vooral een informele, gezellige ontmoeting waarin ik doorvraag, maar uiteraard ook antwoord geef op jouw vragen. Zo krijg ik een goede indruk van wat je voor ogen hebt en filter ik wat voor jou belangrijk is.” Zo’n gesprek duurt doorgaans minimaal een uur en vaak geeft Jitske haar gesprekspartners vooraf wat huiswerk mee. “Ik vraag je naar je voorkeuren in kleuren, stoffen en materialen, maar laat je ook benoemen wat je juist níet mooi vindt.”

Functionaliteit

Naast je woonsituatie, wensen, ergernissen, de gewenste sfeer en je budget en de sfeer kijkt Jitske ook naar functionaliteit. “Minstens zo bepalend voor een goed interieur is hoe je omgaat met de ruimte en die afstemt op het gebruik ervan. Want elk huishouden, elk gezin is anders, daarom is elk interieuradvies ook persoonlijk. We brengen dus ook je gewenste woonfuncties in kaart.”

Zo ontstaat een programma van eisen, waarna je samen bekijkt welk pakket of module het  beste aansluit bij je wensen. Op haar website heeft JITS Living een viertal pakketten samengesteld die een goede indruk geven van de mogelijkheden. Dat varieert van een online of basic interieuradvies en een kort mondeling advies tot een compleet interieuradvies met alles erop en eraan. Ook de richtprijzen worden erbij genoemd.

“Ik vind het belangrijk dat klanten vooraf een goed beeld hebben wat ze tegen een bepaalde prijs mogen verwachten”, aldus Jitske. “De pakketten geven daarvan een goede indicatie, al is niet elk project of wens binnen zo’n pakket te plaatsen. Je kunt er dus ook op variëren of eruit selecteren. Tijdens het kennismakingsgesprek kijken we of jouw project binnen een bestaand pakket past of dat je liever een aangepast of eigen pakket samenstelt.”

Van schets naar definitief ontwerp

Op basis van deze keuzes stelt Jitske een offerte op. Als de klant zich hierin kan vinden, maakt Jitske een voorlopig schetsontwerp. Dat voorziet in een plattegrond en een moodboard met sfeerbeelden, waaruit elementen eventueel kunnen worden samengevoegd. Met meerdere vervolgcontacten (telefonisch, via e-mail of persoonlijk, afhankelijk van het adviespakket) worden de schetsindelingen waar nodig aangepast.

Vervolgens werkt Jitske het concept verder uit, met – afhankelijk van je pakket – voorstellen voor de meubelen, verlichting, kleur en materiaal. Eventueel kan zij het ontwerp verder inzichtelijk maken aan de hand van 3D-beelden en wandaanzichten. 

Uiteindelijk leidt dit proces tot de presentatie en bespreking van het definitief ontwerp, bij jou thuis. “Je krijgt twee boekjes: één met informatie over indeling en kleur- en materiaalgebruik en één met sfeerbeelden. Je kunt dan eventueel zelf aan de slag met het aankoopoverzicht en bestellen via de links die je meekrijgt, maar optioneel kan ik ook een begroting maken met de geadviseerde meubelen, wandafwerking, vloer en raamafwerking. En als je wilt, kan ik ook zelf mee gaan shoppen. Zo werken we toe naar een eindresultaat waarmee je je helemaal op je gemak voelt.”

JITS Living interieuradvies
Tel: 06 -13 63 82 55
info@jitsliving.nl
www.jitsliving.nl